author img
Ιφιγένεια Αραμπελού
Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Με το τέλος του 2020, ένα μάθημα που όλοι μάθαμε ήταν να περιμένουμε το απροσδόκητο και στη συνέχεια να σχεδιάσουμε για αυτό. Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας γίνεται αισθητός σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μη κερδοσκοπικών και φιλανθρωπικών τομέων. Αν και υπάρχει μεγάλη θετικότητα γύρω από το εμβόλιο και την πορεία προς την "επιστροφή  στην κανονικότητα" είναι δίκαιο να πούμε ότι οι φιλανθρωπικές οργανώσεις και το NFP χρειάζονται τον ψηφιακό κόσμο και κάποια οικονομική ανακούφιση περισσότερο από ποτέ.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός σας μπορεί να αγκαλιάσει την ψηφιακή και δυνητικά

  • $3,500 (£2,500) Πίστωση Azure ετησίως από τη Microsoft
  • έως και 60% έκπτωση στις άδειες Dynamics 365 και Modern Workplace

Ορισμένα βασικά στατιστικά στοιχεία, όπως δημοσιεύθηκαν από την Pro Bono Economics1 αυτό το φθινόπωρο, σκιαγράφησαν την εικόνα για το πού βρίσκονται τα κορυφαία ζητήματα των φιλανθρωπικών οργανώσεων και όλα επικεντρώθηκαν στα οικονομικά.

  • Αντίκτυπος της ύφεσης στα οικονομικά τους
  • Ικανοποίηση της ζήτησης για υπηρεσία κατά τη διάρκεια του χειμώνα
  • Οι δημόσιες δωρεές μειώνονται ως αποτέλεσμα του Covid
  • Οι δημοσιονομικές προβλέψεις αναθεωρούνται προς τα κάτω
  • Μείωση των θέσεων εργασίας με τις σημαντικότερες περικοπές στους ρόλους παροχής υπηρεσιών

Ειδικότερα και στον ψηφιακό χώρο, οι 193.000 εγγεγραμμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν τις παρακάτω προκλήσεις:

  • Προστασία εθελοντών, δωρητών και δικαιούχων
  • Πρόληψη απειλών στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν στον μη κερδοσκοπικό τομέα
  • Κανονισμός όπως το GDPR
  • Αναποτελεσματικά κληροδοτημένα συστήματα και διαδικασίες
  • Ανεπάρκειες παραγωγικότητας
  • Κακή πρόσβαση σε δεδομένα και έγγραφα

Τι είναι το Σύννεφο;

Το Cloud αναφέρεται σε πόρους υλικού ή λογισμικού που διατίθενται μέσω του διαδικτύου ή, λιγότερο συχνά, μέσω ιδιωτικών δικτύων. Επιτρέπουν την πρόσβαση σε πόρους ή υπολογιστική ισχύ που δεν κατοικούν στον τοπικό σας υπολογιστή σε οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο χρήστη. Τέτοιες μηχανές ονομάζονται διακομιστές επειδή εξυπηρετούν πόρους ή ενέργεια.

Πηγή: Αυτοκρατορικό Κολλέγιο, Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Γιατί να μετεγκαταστήσετε τον οργανισμό σας στο Cloud;

  • Η επεκτασιμότητα. Δυνατότητα κλιμάκωσης πόρων πάνω και κάτω. Πληρώνετε μόνο για αυτό που χρησιμοποιείτε. Εάν υπάρχει αύξηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων (δηλαδή εποχιακές διακυμάνσεις), μπορείτε να κλιμακώσετε γρήγορα τους διακομιστές σας για να χειριστείτε την αύξηση χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε ασφάλιστρο καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Οι υποδομές. Το Azure μειώνει το κόστος της υποδομής σας. Δεν χρειάζεστε φυσικούς διακομιστές σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια με μια ειδική ομάδα πληροφορικής για συντήρηση και υποστήριξη. Ανάλογα με τη διαρρύθμισή σας, μπορείτε να απολαύσετε μια σημαντική εξοικονόμηση κόστους.
  • Για να αποκτήσετε πρόσβαση. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας στο Cloud ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε τοποθεσία χωρίς να χρειάζεται να είστε εσωτερικής εγκατάστασης - δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε τα κέντρα δεδομένων.
  • Η ασφάλεια. Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Το Azure διατηρεί τα δεδομένα σας σε πολλές τοποθεσίες με τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας σε ξεχωριστούς κόμβους. Οποιεσδήποτε security vulnerability hotfixes εφαρμόζονται αυτόματα καταργώντας την ανάγκη και την ανησυχία των emergency fix deployments.
  • Η ταχύτητα. Είναι αρκετά γρήγορο να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε τις εικονικές μηχανές Azure. Η επιλογή ενός ικανού προμηθευτή θα εξασφαλίσει μια γρήγορη και ομαλή μετάβαση στο νέο περιβάλλον φιλοξενίας σας.

Πώς μπορεί ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός να μεταβεί στο Cloud με οικονομικά αποδοτικό τρόπο;

Το Tech for Social Impact είναι ένα πρόγραμμα της Microsoft που δημιουργήθηκε για την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Οι επιχορηγήσεις και οι εκπτώσεις είναι διαθέσιμες για το Azure, το Office 365, το Power BI και πολλά άλλα. Πέραν του ότι είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υπάρχουν πέντε κριτήρια επιλεξιμότητας που πρέπει να πληροίτε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις προσφορές. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ειδική σελίδα συχνών ερωτήσεων.

Σκέφτεστε να μετακινήσετε τη φιλοξενία σας στο Cloud ή να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις Μικροϋπηρεσίες της Microsoft;

Αξιοποιήστε τα $ 3,500 (τουλάχιστον £ 2,500) που χορηγούνται πιστώσεις υπηρεσιών Azure ετησίως και αποκτήστε πρόσβαση στο πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών cloud Azure. Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το Σύγχρονο χώρο εργασίας (π.χ. Office 365 και Microsoft Teams), υπάρχουν περαιτέρω σημαντικές πιστώσεις που μπορείτε να διεκδικήσετε.

Γιατί να συνεργαστείτε με έναν συνεργάτη της Microsoft;

Το Microsoft Philanthropies συνεργάζεται με συνεργάτες σε όλο το οικοσύστημα συνεργατών τους για την παροχή λύσεων και υπηρεσιών για την προώθηση του μη κερδοσκοπικού ψηφιακού μετασχηματισμού. Η πλοήγηση στο σχέδιο και η υποβολή αίτησης, αν και πολύ ικανοποιητική, δεν είναι απλή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να κάνετε το μη κερδοσκοπικό σας πρόγραμμα να αρχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη του Προγράμματος Microsoft Tech for Social Impact, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν οργανισμό-συνεργάτη της Microsoft για να καθοδηγηθείτε σχετικά με τον τρόπο έγκρισης και έναρξης της διαδρομής μετασχηματισμού cloud. Εάν ο οργανισμός σας βρίσκεται ήδη στο Cloud, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα κάνοντας αίτηση ως υφιστάμενος πελάτης.

Πέρυσι ήταν δύσκολο για όλους μας και ο αντίκτυπος του Covid έχει γίνει αισθητός σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είμαστε αισιόδοξοι και προσβλέπουμε σε ένα υγιές και ευημερούν νέο έτος με το Digital να είναι ένας καταλύτης για ένα καλύτερο και λαμπρότερο μέλλον.

Αναφορές

  1. https://www.probonoeconomics.com/september-15-20-covid-charity-tracker-survey-results