author img
Ιφιγένεια Αραμπελού
Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη την Ασφάλεια Πληροφοριών εδώ στη Discover Digital. Είμαστε πολύ περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί σας ότι έχουμε λάβει τη Διαπίστευση Ασφάλειας Cyber Essentials. Αυτή η διαπίστευση διαβεβαιώνει τους πελάτες μας ότι οι ιστότοποι που σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε, φιλοξενούμε και υποστηρίζουμε είναι ασφαλείς και προστατεύονται από την απειλή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Η αξιολόγηση έλεγξε όλες τις υποδομές μας που αντιμετωπίζουν το διαδίκτυο για να διασφαλίσει ότι είναι ασφαλές. Τα τείχη προστασίας, οι δρομολογητές, οι συσκευές τελικού χρήστη και τα φιλοξενούμενα συστήματα έχουν όλα εξασφαλιστεί για την ασφάλεια και την προστασία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και αυτή είναι μια αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι διεθνείς πελάτες μας μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι προστατεύονται πλήρως.

Προστασία των πελατών μας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι στοιχειώδες, που πραγματοποιείται από σχετικά ανειδίκευτα άτομα. Είναι το ψηφιακό ισοδύναμο ενός κλέφτη που προσπαθεί να ανοίξει την εξώπορτά σου για να δει αν είναι ξεκλείδωτη.

Η προστασία μας και των πελατών μας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο απαιτεί σχεδιασμό, εκπαίδευση και προηγμένη τεχνολογία.

Το Cyber Essentials εξετάζει τις πιο κοινές απειλές και βοηθά  τη Discover Digital να προστατεύσει την εμπιστευτικότητα όλων των δεδομένων που αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία στα συστήματά μας. Οι βασικοί τομείς που εξετάστηκαν παρατίθενται παρακάτω:

  • Τείχη προστασίας ορίου και πύλες Internet
  • Ασφαλής ρύθμιση παραμέτρων
  • Έλεγχος πρόσβασης
  • Προστασία από κακόβουλο λογισμικό/ιούς
  • Διαχείριση ενημερώσεων κώδικα

Ασφάλεια κυβερνητικού επιπέδου

Η πιστοποίηση Cyber Essentials αποτελεί προϋπόθεση για κάθε οργανισμό ή οργανισμό που συνεργάζεται με συμβάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, όπως κρίσιμους οργανισμούς όπως το NHS μας.

Κατανοούμε τις μοναδικές απαιτήσεις των οργανισμών του δημόσιου τομέα και γνωρίζουμε ότι αυτά τα σημαντικά θεσμικά όργανα απαιτούν τη μέγιστη ασφάλεια για τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) συνιστά το Cyber Essentials ως «ένα καλό σημείο εκκίνησης» για τη συμμόρφωση με το GDPR. Η πιστοποίηση Cyber Essentials υποστηρίζει τη δέσμευσή μας για συμμόρφωση με το GDPR και την εταιρική μας κουλτούρα σχετικά με τη ρύθμιση και τη συμμόρφωση εν γένει.

Η ποιότητα βρίσκεται στην καρδιά των λειτουργιών μας

Η παροχή ενός ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος είναι ο απώτερος στόχος μας. Η πιστοποίηση των βασικών στον κυβερνοχώρο είναι μόνο μία από τις δραστηριότητες στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής μας στη διατήρηση και τη βελτίωση των προτύπων και των εσωτερικών διαδικασιών του οργανισμού μας.

Για να μάθετε περισσότερα... Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!