author img
Άνταμ Τζαντ
Διευθύνων σύμβουλος

Άρθρο που δημοσιεύτηκε αρχικά στις Kentico.com

Το Kentico δεν ντρέπεται να αγκαλιάσει μια αρχιτεκτονική μο model-view-controller (MVC). Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια κίνηση που βοηθά τους συνεργάτες και τους πελάτες να κάνουν έργα πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ποτέ.

MVC, η μεθοδολογία που βασίζεται σε συνιστώσα έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και το εξαιρετικά επεκτάσιμο και βιώσιμο πλαίσιό της θα μας οδηγήσει όλους στο μέλλον. Με ξεχωριστό σχεδιασμό και λειτουργικότητα, οι ομάδες σας μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα για να δημιουργήσουν εκπληκτικές ψηφιακές εμπειρίες, νικώντας τον ανταγωνισμό με ικανότητα και ταχύτητα.


Και, καθώς με χαρά δημιουργείτε εξαιρετικούς ιστότοπους υψηλής απόδοσης, με το MVC, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη ευέλικτων και επαναχρησιμοποιήσιμων αρθρωτών εξαρτημάτων για συνεχή χρήση.


Αλλά μην πιστεύεις μόνο το λόγο μας.


Ο επικεφαλής ανάπτυξης στη Discover IT, ένας gold partner του Kentico, ο Tony Barnett, γνωρίζει τη σημασία της παροχής εξαιρετικών λύσεων όσο το δυνατόν γρηγορότερα και χωρίς σφάλματα.

Ανακαλύψτε την αγκαλιά της πληροφορικής MVC

Ο Tony και η ομάδα του πήραν πρόσφατα τον μακροχρόνιο πελάτη Adventist Risk Management®, Inc. (ARM) από το Kentico EMS 11 (χτισμένο στην Portal Engine χρησιμοποιώντας ASP.NET Web Forms) στο Kentico EMS 12, χρησιμοποιώντας την αναπτυξιακή προσέγγιση MVC.


Η ARM, μια επίσημη ασφαλιστική εταιρεία και εταιρεία διαχείρισης κινδύνων για την Seventh-day Adventist Church and ministries , συμφώνησε να ενημερωθεί στην τελευταία έκδοση του Kentico για να βελτιώσει την απόδοση της ιστοσελίδας και να εξασφαλίσει συνεχή υποστήριξη.


"Ένα από τα πράγματα που έκαναν αυτό το έργο μοναδικό ήταν ότι ο πελάτης ήθελε να διατηρήσει τη λειτουργικότητα, το περιεχόμενο και το σχέδιο πανομοιότυπα. Απλά ήθελαν να επικεντρωθούν στην αναβάθμιση της έκδοσης του Kentico και στη βελτίωση της απόδοσης."


Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας (και μια σημαντική πρόκληση) ήταν ο εντοπισμός όλων των βασικών χαρακτηριστικών και λειτουργικότητας και όλων των βασικών ενσωματώσεων που είχαν αναπτυχθεί στο Kentico EMS 11 το 2017, καθώς και εκείνων που είχαν αναπτυχθεί οργανικά (και τακτικά) από τότε.


H Discover ΙΤ αποφάσισε να αναπαράγει όλους τους τύπους σελίδων του Portal Engine σε MVC χρησιμοποιώνας Kentico page types. Λόγω του μεγέθους του νέου ιστότοπου, η ομάδα εκμεταλλεύτηκε το βοηθητικό πρόγραμμα εισαγωγής Kentico για να τραβήξει τα δεδομένα και χρησιμοποίησαν όσο το δυνατόν περισσότερο από το παλιό CSS και το JavaScript.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη Discover IT αρέσει να συνεργάζεται με το MVC περισσότερο από το Portal Engine.


"Με την Portal Engine, μέρος του development —ιδιαίτερα με τις μακροεντολές του Kentico— μπορεί να είναι λίγο αδιαφανές. δεν είστε ακριβώς σίγουροι για το τι συμβαίνει και μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε σφάλματα. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Όταν χρησιμοποιείτε αρχιτεκτονική τύπου MVC, μπορείτε εύκολα να δείτε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί και να λάβετε εντοπισμό σφαλμάτων, speeding up the development life cycle for the aspect."

Το MVC διευκολύνει τις μεταφράσεις και το πολύγλωσσο περιεχόμενο

Ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας ήταν ότι έπρεπε να είναι συγκεκριμένη περιοχή, εμφανίζοντας διαφορετικό περιεχόμενο για διαφορετικές περιοχές, κάθε περιοχή έχει το δικό της microsite με το δικό της υποσύνολο γλωσσών. Κάποιο περιεχόμενο, όπως η αρχική σελίδα, έπρεπε να μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες, καθιστώντας μία από τις μεγαλύτερες εργασίες που δείχνουν το σωστό περιεχόμενο στα σωστά άτομα.


Περιττό να πούμε ότι η ενσωμάτωση με την translations.com ήταν ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό. Για να χειριστούν τον τεράστιο αριθμό μεταφράσεων, ήταν σε θέση να χαρτογραφήσουν κάθε γλώσσα του πραγματικού κόσμου σε γλώσσα του kentico και κάθε μία από τις περιφερειακές γλώσσες αντιπροσωπεύεται από μια culture.


Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που απολάμβανε η ομάδα σε σχέση με τις  Web Forms, ήταν ότι δεν ήταν ανάγκη  να τρέχει σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής για να εξυπηρετήσει ένα αίτημα API.


"Αρχικά, όταν επιλέξατε μια χώρα με τον country selector, θα έπρεπε να εκτελέσει έναν full-page life cycle  για να κατανοήσει ότι η σελίδα έχει δημιουργηθεί για να επιστρέψει τον κατάλογο των γλωσσών που ήταν διαθέσιμες για τη χώρα αυτή. Αλλά με το MVC, μπορείτε να το χρησιμεύσετε ως API: παίρνετε το αίτημα, κάνετε τη λογική που απαιτείται για να αποφασίσετε ποιες είναι αυτές οι γλώσσες, να δημιουργήσετε ένα μοντέλο για αυτό και να το εξυπηρετήσετε!"


Ο διαχωρισμός των ανησυχιών φέρνει μεγαλύτερο έλεγχο με την MVC

Ανακαλύψτε ότι το MVC είχε καθαρότερο διαχωρισμό μεταξύ της υλοποίησης frontend και backend.


"Οι προγραμματιστές frontend έχουν μεγαλύτερο έλεγχο όσον αφορά τον τρόπο απόδοσης του frontend. Μπορούν πραγματικά να ελέγξουν αυτή τη διάταξη και να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε στοιχεία ή πλαίσια θέλουν με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με το Portal Engine, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά περιοριστικό από την άποψη της ανάπτυξης frontend."


Επιπλέον, βρήκαν τον κωδικό frontend που παράγεται από το MVC (καθώς και τον κώδικα που πηγαίνει σε αυτό) να είναι πολύ καθαρότερος και ελαφρύτερος.

Σύγκριση της απόδοσης του κινητήρα πύλης και του MVC

Ο ιστότοπος ARM παρέμεινε φιλοξενούμενος με την εικονική μηχανή Azure και τη βάση δεδομένων στη βάση δεδομένων Azure SQL.
Για τη μέτρηση της επιτυχίας, η απόδοση του διακομιστή μετρήθηκε τρεις φορές. πριν από την αναδόμηση, μετά την αναβάθμιση του διακομιστή και μετά την αναδόμηση.


Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η Discover IT χρησιμοποίησε μια καθαρή προσέγγιση MVC και χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Google PageSpeed Insights για τον εντοπισμό σημείων συμφόρησης απόδοσης τόσο από την πλευρά του διακομιστή όσο και από την πλευρά του frontend. Επιπλέον, η Discover IT διερευνούσε τακτικά την τεκμηρίωση του Kentico και χρησιμοποιούσε συχνά την υποστήριξη του Kentico, την οποία θεωρούν "απίστευτα πρόθυμη να βοηθήσει και να ανταποκριθεί πολύ".



Τα συνδυασμένα αποτελέσματα από την υιοθέτηση του Kentico, μιας προσέγγισης MVC και την ενημέρωση του διακομιστή είναι εντυπωσιακά. Μετά την ανακατασκευή, ορισμένα εξαρτήματα φορτώνουν τώρα 3.6x ταχύτερα κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τον παλιό ιστότοπο.


Επιπλέον, από την έναρξη λειτουργίας του νέου ιστότοπου, η ARM αυξάνεται. Οι προβολές σελίδων αυξήθηκαν κατά 265%, από 3.676 προβολές σε 13.413 προβολές. Ανακαλύψτε ότι είναι στην ευχάριστη θέση να δουν ότι ακόμη και με την αύξηση της κυκλοφορίας, εξακολουθούν να επωφελούνται από τη βελτίωση της απόδοσης.

MVC vs Portal Engine: Η ετυμηγορία

Ενώ η κατασκευή της παλιάς ιστοσελίδας χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, αυτή η νέα κατασκευή MVC διήρκεσε μόλις τρεις μήνες και αυτό περιλαμβάνει πολλές δοκιμές!


Ο Tony και η ομάδα στη Discover IT θεωρούν τη μετάβαση στο MVC τη σωστή για το Kentico χάρη στον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα ωριμάζει, αγκαλιάζοντας τις τρέχουσες τεχνολογίες και διατηρώντας τους προγραμματιστές αφοσιωμένους και τους πελάτες ευχαριστημένους.


"Όχι μόνο η χρήση του MVC μειώνει το χρόνο υλοποίησης, αλλά είναι πολύ πιο σχετική κατά την πρόσληψη προγραμματιστών, επειδή δεν υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο εκπαιδευμένοι στη χρήση Web Forms, αλλά υπάρχουν πολλοί που είναι χαρούμενοι και πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν το πλαίσιο MVC."


Η ομάδα είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα και ανυπομονεί να γίνει ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση από το Portal Engine στο MVC και να δει πιο φιλική δρομολόγηση URL και αυτόματες μεταφράσεις που θα λειτουργούν με το page builder σε μελλοντικές εκδόσεις του Kentico.
Ερωτηθείς για τη συνολική εμπειρία του από τη χρήση του MVC, ο Tony είπε:


"Είναι πραγματικά ένα είδος παγκόσμιας εφαρμογής στο οποίο μια ενιαία ομάδα μάρκετινγκ μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο σε οποιαδήποτε περιφερειακή γλώσσα προσαρμοσμένη για οπουδήποτε στον πλανήτη και μπορεί να προωθήσει αυτό το περιεχόμενο πλήρως μεταφρασμένο και βελτιστοποιημένο για SEO."

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το MVC μπορεί να υπερφορτώσει τις εξελίξεις σας με το Kentico 12.

Του Vaclav Kamenicek στο MVC